Hogeschool Rotterdam gaat definitief door met Brightspace!!!

7 juli 2022

De proof of concept met Brightspace is uitgevoerd en we zijn blij om te kunnen mededelen dat Brightspace aan alle gestelde aanbestedingseisen voldoet. Dat betekent dat Hogeschool Rotterdam definitief start met de implementatie van Brightspace. Een grote mijlpaal!

Pilot in volle gang
Parallel aan de proof of concept nemen zes instituten (CMI, HRBS, IGO, RAC, RBS en RMI) ook deel aan de Pilot. Tijdens deze Pilot richten getrainde ICTO-coaches, docenten en andere betrokkenen 20 cursussen in binnen Brightspace. Aan het begin van het academische jaar 2022-2023 kunnen de betreffende studenten echt aan de slag in Brightspace. Het LMS-projectteam zal in september / oktober alle opgedane ervaringen bundelen en delen met docenten die daarna Brightspace gaan gebruiken.

Voorbereidingen try-outs
Is jouw instituut nog niet klaar voor de echte implementatie, maar willen docenten al wel ervaring opdoen en een aantal zaken uitproberen? Grote kans dat ze dan deelnemen aan de zogenaamde try-out. Tijdens een try-out worden de betrokken docenten opgeleid, zodat ze vanaf september één of meerdere cursussen in Brightspace kunnen gaan inrichten. Dat kan zowel met of zonder studenten. Wil je weten of jouw instituut daaraan meedoet? Informeer dan bij jouw Lokale Implementatieteam.

Lancering Brightspace Hogeschool Rotterdam
In het najaar 2022 is de lancering. Op dat moment kan iedereen binnen Hogeschool Rotterdam kennis maken met Brightspace en de manier waarop het leer management systeem het onderwijs en de ontwikkelingen daarbinnen kan ondersteunen. Maar voordat het zover is moeten we eerst de Pilot en tal van verdiepende onderzoeken afronden. We willen namelijk goed in beeld brengen hoe Brightspace ondersteuning biedt aan bijvoorbeeld archiveren, het opbouwen van cursussen, het geven van rollen en rechten en het gebruik van video en een portfolio.

Hoe raak jij betrokken?
De implementatie van Brightspace binnen jouw instituut wordt begeleid door een Lokaal Implementatieteam. Zij maken binnen het instituut plannen of zijn bijvoorbeeld bezig met de Pilot. Als er binnen jouw opleiding activiteiten worden georganiseerd, dan zal het Lokale Implementatieteam jou daarvan op de hoogte stellen. Zij zullen jou betrekken als er activiteiten van jou of jouw team worden verwacht. Ben je benieuwd wat de plannen zijn binnen jouw instituut? Neem dan contact op met je Lokale Implementatiecoördinator.

Daarnaast komt er steeds meer materiaal beschikbaar waarmee je een eerste beeld kan vormen van wat Brightspace is en wat het je kan brengen.

Dit materiaal vind je op deze website maar het videomateriaal vind je hier. Zoek in de zoekbalk op Brightspace (alleen toegankelijk met een HR-mailadres).