Pilot succesvol afgerond: Brightspace wordt positief ervaren

16 januari 2023

In de afgelopen maanden hebben zowel studenten als docenten van zes instituten (CMI, HRBS, RBS, IGO, RAC en RMI) deelgenomen aan de pilot van het nieuwe LMS. Zij mochten als eerste ervaring opdoen in Brightspace en de mogelijkheden testen. 

Studenten en docenten positief over Brightspace
Er hebben evaluaties plaatsgevonden met studenten en docenten die hebben deelgenomen aan de pilot tijdens onderwijsperiode 1. De reacties zijn positief. Studenten en docenten zijn met name enthousiast over de mogelijkheden van dit nieuwe LMS. De bevindingen uit de evaluaties worden meengenomen in de verdere inrichting van Brightspace.

Docent IGO: ‘’Brightspace is een fijn LMS met tal van mogelijkheden. Een cursus kan gemakkelijk worden gevuld en is overzichtelijk.’’

Try-out 1 in volle gang
Na de herfstvakantie zijn er 16 opleidingen van 7 instituten gestart aan Try-out 1. Daarnaast zijn er op dit moment instituten bezig met de voorbereidingen van Try-out 2 en WAVE 1. Tijdens de Try-outs kunnen zij letterlijk het nieuwe LMS uitproberen, de mogelijkheden van Brightspace leren kennen en met studenten live gaan. Benieuwd of jouw opleiding meedoet aan de volgende Try-outs? Informeer dan bij jouw Lokale Implementatieteam.

Onderzoek en besluitvorming
Een belangrijk deel van het LMS is ingericht voor het gebruik vanaf februari 2023. Ervaringen uit de Pilot en resultaten uit onderzoeken worden verwerkt in, wat we noemen, de basisinrichting LMS. Een aantal onderwerpen is nog in onderzoek en hier moet na afronding van het onderzoek nog een besluit over genomen worden. Die onderwerpen worden later opgenomen in de basisinrichting van het LMS. Bekijk deze pagina om te zien waar besluiten over zijn genomen en wat we nog verwachten.

Live in twee waves
De eerste opleidingen gaan in februari 2023 al live (WAVE I) met het nieuwe LMS. Alle andere opleidingen volgen in september 2023 tijdens WAVE II (zie onderstaande planning). De implementatie van Brightspace binnen jouw opleiding wordt begeleid door een Lokaal Implementatieteam. Ben je benieuwd naar de plannen en planning binnen jouw instituut? Neem dan contact op met je Lokale Implementatiecoördinator.

Blended learning workshopmiddag
Op maandag 23 januari 2023 is er een workshopmiddag via Teams. Deze workshop begint om 14.00 uur en eindigt om 17.00 uur. Er wordt deze middag uitleg gegeven, discussie gevoerd, informatie gegeven én best practices gedeeld over het nieuwe LMS. Voornamelijk hoe de didactiek digitaal goed ondersteund kan worden. Meld je hier aan.

Alvast een sneak preview?
Kan jij niet wachten om het nieuwe LMS te zien? Dan hebben wij goed nieuws. In de video ’Tour de Brightspace’ krijg jij alvast een sneak preview!